Maksuton webinaari: Surusta selviytyjäksi

ma 7.5.2018 klo 19

Puhujana työnohjaaja/terapeutti/uusperheneuvoja Petteri Salonen

Katso tilaisuuden tallenne alta!

Jos olit paikalla webinaarissa tai katsoit tallenteen, kertoisitko meille palautteesi? Siihen ei mene kuin muutama minuutti, ja se auttaa meitä kehittämään kampanjaa ja tulevia tilaisuuksia sinulle hyödyllisemmäksi. Palautelomakkeelle: https://goo.gl/forms/bdjKewSqnFVR8am42

Jos haluat saada tiedon uusista tilaisuuksista, jätä sähköpostisi alle!

Oletko kokenut läheisen menetyksen, avioeron tai muuta surua?

Nuorena leskeksi jäänyt Petteri Salonen toimii nykyään terapeuttina ja työnohjaajana. Hän on joutunut käsittelemään surua läheltä ja tietää, miten voi auttaa muita surutyötä tekeviä. Webinaarissa saat vinkkejä siihen, miten päästä surusta selviytyjäksi.

Surusta selviytyjäksi -webinaari

Webinaarissa käsitellään:

  • Miten jaksaa surun keskellä?
  • Saat vertaistukea Petterin omasta tarinasta
  • Myytit surun ympärillä ja niiden selvittäminen
  • Surutyöstä selviytyminen

Tilaisuus kestää 30 - 45 minuuttia.

Tilaisuus on maksuton ja voit liittyä nimettömästi.

Terapeutti/Työnohjaaja/uusperheneuvoja Petteri Salonen

Petterin tarina (kirjoitus Supliikki-lehdestä):

Vuonna 2011 jäin itse yllättäen leskeksi ja kahden pienen lapsen yksinhuoltajaksi. Tässä tilanteessa löysin itseni aivan uudenlaisten haasteiden keskeltä. Näiden haasteiden voittaminen näyttäytyy minulle ensisijaisesti omien lasteni hyvinvoinnin kautta ja uudenlaisena henkisenä kasvuna. Nykyään olen niin sanottu entinen leski eli olen avioitunut uudelleen ja elän uusperheessä.

Uusperhettä ollaan viime vuosikymmeninä tutkittu erittäin paljon. Leskeyttä itsessään ja siihen liittyvää surutyötä ollaan myös tutkittu. Mitä tapahtuu, jos otetaan käsittelyyn uusperheiden perinteiset ongelmakohdat ja lisätään niihin leskeyden tuomat haasteet? Miten leskeys näyttäytyy parisuhteen arjessa? Tärkeää on tiedostaa, että perinteisen uusperheen ongelmia ja niin sanotun leskiuusperheen ongelmia, ei voida keskenään täysin verrata, vaan kyse on kahdesta osittain erilaisesta tilanteesta ja lähtökohdasta.

Lukiessani uusperheiden haasteista kertovaa kirjallisuutta huomasin, että leskien uusista parisuhteista mainittiin vain sivulauseessa tai ei ollenkaan. Minulle nousi halu korjata tämä epäkohta. Uusperheneuvojan koulutuksen lopputyön tiimoilta haastattelin entisiä leskiä selvittääkseni mitä erityisiä haasteita leskeys tuo uuteen parisuhteeseen.

Suru kulkee mukana.