Masennuksen oireet ja niihin reagointi
24.4.2018 klo 18
Puhujana psykoterapeutti Marjo Hirvonen
Tallenne ei ole enää katsottavissa :/
Jos sinulla tai läheiselläsi on ahdistusta, alakuloa tai muuta masennukseen viittaavaa oireilua, pyrimme tarjoamaan sinulle apua ja konkreettisia työkaluja. Osallistuminen on maksutonta ja nimetöntä, eikä se sido sinua mihinkään.
- Tilaisuus kestää 30-45 minuuttia
- Jättämällä sähköpostisi saat tiedon tallenteesta, jos et pääse livetilaisuuteen
Masennuksen oireet ja niihin reagointi -webinaari
Tilaisuudessa käsitellään masennuksen oireita ja miten niihin tulisi reagoida. Tilaisuus on maksuton ja voit liittyä siihen nimettömästi olinpaikastasi riippumatta.
Tilaisuuden aiheita:
- Psykoterapeutti Marjo Hirvosen esittely
- Miltä masennus tuntuu/näyttää?
- Kuinka moni Suomessa sairastuu masennukseen
- Mistä se johtuu?
- Mistä tunnistaa/tunnustaa oireita?
- Mitä sitten, jos sinulla on masennusta?
- Mikä siihen auttaa ja mikä ei auta
- Mistä saa apua?
- Kaverin näkökulma - kaverikin voi oirehtia. Kysy, tarjoa apuasi.
**** ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT ****
Psykoterapeutti Marjo Hirvonen
Esiintyjästä:
Kuinka minusta tuli psykoterapeutti?
On 80-90 -luvun taite. Iltaisin katselen televisiota, joista yksi ohjelma herää mielenkiintoni. Ohjelmassa käsitellään ihmisen mielenmaailmaa. Muistan kuinka lukittauduin aina television ääreen kuuntelemaan ja miettimään, että tuo on sellaista mitä haluaisin tehdä sitten isona. Muistan ajatelleeni, että psykoterapeutti kuulostaa tosi erikoiselta, salaperäiseltä ja jännältä ammatilta. Mitähän se on?
Olin lapsena ja nuorena aktiivinen 4h-kerholainen. Yläasteella osallistuin 4h:n järjestämälle yrittäjyys- ja kasvatuskurssille, jossa piti keksiä yritysidea. Minun ideani oli olla isona psykoterapeutti ja auttaa ihmisiä.
Halusin lukioon ajatuksella, että saan lukea psykologiaa. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen pääsin opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Minulla oli vaihtoehtoina kaksoistutkinto. Valitsin lisäksi diakonissan tutkinnon, koska diakonissana oppisin ymmärtämään enemmän ihmisen henkistä puolta.
Sairaanhoitajaopinnot alkoivat olla loppusuoralla ja mieleeni muistui haave psykoterapeutin ammatista. Oli tunne, että en halua vielä lopettaa opiskelujani. Luin lehdestä ilmoituksen syksyllä 2004, että Kajaanin ammattikorkeakoulussa alkaa psykoterapeuttiset valmiudet -erikoistumisopinnot, jotka ovat vaatimuksena psykoterapeuttiopintoihin. Tämä oli selvää, että haen koulutukseen. Koulutus toteutui monimuoto-opiskeluna työn ohella. Vuoden kuluttua olin suorittanut psykoterapeuttiset valmiudet -erikoistumisopinnot.
Katselen ajoittain psykoterapeuttien koulutustarjontaa, kunnes kesällä 2007 löydän ilmoituksen Kuopion yliopiston sivuilta. Kuopiossa alkaa talvella 2008 ratkaisukeskeinen psykoterapeuttikoulutus! Etsin Valviran sivuilta hakukelpoisuusehdot selvittääkseni pystynkö hakemaan koulutukseen. Työkokemusta on jo vähintään kaksi vuotta ja pohjakoulutuksen pitäisi olla kunnossa. Ajattelin: Minä yritän!
Saan kutsun pääsykokeisiin. Pääsykokeissa huomaan, että olen selvästi porukan nuorin. Ikää oli tullut juuri täyteen 27v. Mietin, että mitenkähän tässä käy...kunnes sain kirjeen, että minut on valittu koulutukseen! Uskomatonta! Aloitin opinnot ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi, jonka uranuurtaja suomessa on psykiatri Ben Furman ja jonka haastatteluohjelmaa olin noin 17 vuotta aiemmin kuvaputkitelevisiosta silmä tarkkana seurannut. Koulutus kesti työn ohella kolme vuotta ja valmistuin 29 vuotiaana ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi. Unelma toteutui, vaikka en aluksi voinut kuvitellakaan kuinka monta vuotta tämä kestäisi. Todistuksen kirjoitti Itä-suomen yliopisto ja Valvira vahvisti minulle oikeuden käyttää nimikettä psykoterapeutti.
Tästä jatkuu matka kohti psykoterapeutin ammatinharjoittamista, sekä nykyistä toimintaani Sertifioituna Muksuoppiklinikkana ja Ben Furmanin verkkokurssien jälleenmyyjänä. Näistä saat lisätietoa Mielenpajan sivuilta https://www.mielenpaja.fi/verkkokauppa/